Eska: Hazard je pro mě TOP!

Je ještě mladý a neokoukaný. Jeho fanclub se ale brzy rozšíří z pražských Stodůlek i do jiných oblastí, protože se již v pátek představí s jedním z největších idolů všech skokanů. DJ Eska si zahraje s britským Hazardem na Let it Roll warm-upu: skvělý důvod, abych z něj vypáčil nějaké informace…


18. 2. 2009, publikoval BIFIDUS AKTIF

ptal se: BIFIDUS AKTIF

Někdy mám chuť začít rozhovor tou nejvíc klišé otázkou, a dnes tak opravdu učíním: Mohl byses čtenářům krátce představit? :)

Krátce to snad zvládnu .) Zaprvé, jsem pohlaví mužského. Narozen roku 87 století minulého v Litomyšli, asi proto ta láska k hudbě. Skoro celý život žiju v Praze, jako malej jsem byl ještě na Moravě, odkuď je celá moje rodina. V současné době se snažím být studentem Politologie na Univerzitě v Hradci Králové, ale nějak to drhne. Třeba zrovna teď místo psaní seminárky tu odpovídám na Tvé dotazy ;)

Kdy se to vlastně stalo? Jak? Díky komu? S kým? Co způsobilo tu lásku ke zlomeninám?

Určitě díky The Prodigy, tím sem si stopro jistej. Tím to začlo. Jako malej sem si je pouštěl furt dokola. Pomalu sem bez nich neusnul. Měl sem doma pár kazet typu Míša Jacksnů, Offspring, Chaozz, ale Prodigy v četnosti hraní vedly na plný čáře. Pak se mě kamarád, zhruba v roce 0 dal mix CD Moving Shadow 0.1 a to mě pohltilo, začal sem shánět podobný věci a už nebylo cesty zpět…

Jaké jiné styly vůbec pustíš do svých bubínků kromě drum & bassu?

Cokoliv, co je dobrý. V každém stylu se najdou dobrý a špatný věci. Dobře, až na extrémy. Jednou v crossu sem zaslechl něco tak neskutečně odpornýho, co němelo ani hlavu ani patu ani rytmus ani nic. Nebylo to snad ani rovný ani zlámaný, prostě nijaký, nesourodý neuspořádaný běh zvuků. Nevím co to bylo, ale doufám, že nic podobnýho už nikdy neuslyším. Tak až na podobný úlety sem schopnej poslouchat hodně věcí.

Jsi nějakým způsobem zapletený do projektů DNB Fever a Liquid Lounge. Rozluštíš to pro nás?

Tak tyto dva projekty jsou prací Vorla a Stanthy. Já s tím mám společného jen minimum. Trochu se podílím na přípravách DNB Fever night v dubnu, který se bude konat v Matrixu a kam přijede jako headliner Survival představit svý nový album.  A jinak má provázanost spočívá zatím jen v tom, že mě kluci občas pozvou (někdo musí odehrát ten začátek a konec ;)) ) , za což jsem jim nesmírně vděčný, protože krom toho, že si zahraju, takhle navštívím města, do kterých bych se asi jen tak nedostal, takže krom zábavy mi to přináší i poznání českých krajů a to se vyplatí :) Do budoucna bych se do těchto projektů mohl, jak ty píšeš, zaplést víc. Uvidíme.

Liquid Lounge = pohodový drum & bass… jak to jde dohromady s milovníkem Hazardových a jiných skoček?

Hele já myslím, že to jde. Po pravdě, daleko radši mixuju liquidy a deepy než skočky. Protože liquidy se hrajou úplně jiným stylem. Miluju, jak se ty tracky prolínají a když to člověk umí, tak se ani mnohdy nepozná, že proběl nějaký mix takže je to jedna krásná zvuková vlna :) Kdežto skočky jsou spíš sypačka tracku za trackem a člověk u toho ani mnohdy nemusí umět moc míchat… Ale na jump nedám dopustit, vyrostl sem na něm jako mladej ještěr :)

Je pro tebe Hazard číslem jedna, nebo máš na poli hopsanic jiné favority?

Rozhodně Hazard je TOP. Pro mě určitě. Můj cíl, který jsem si vytyčil, jako kam bych to jednou jako dj chtěl dotáhnout, bylo zahrát si na párty, kde bude právě Hazard. A tradááá, je to tu :). Splnilo se to nějak moc rychle, tak teď abych si hledal nový cíle :)

Zaujal tě ale jako „bývalého ještěra“ i někdo z dalších hostů – dubstepový Youngsta nebo reggae MCs Ragga Twins?

Na Youngsta sem zvědavej. Je teď celkem hodně v povědomí a to ani nesleduju dění kolem dubstepu. Rozhodně si ho půjdu poslechnout. A u Ragga Twins jen doufám, že si vezmou majky k Hazardovi…. Moc si jeho set bez MCs nedokážu představit .)

Těšíš se víc na pokládání vlastních desek nebo na skákání v první řadě s tričkem „jump-up will never die“?

Heh :). Tak na hraní se samozřejmě těším, jako vždy. Jen večer před asi nebudu moct usnout :). A Hazard? Toho se nemůžu dočkat. Kdyby nebyl na LIR warm-up, asi bychom ho už museli pozvat sami, už jsme měli takový plány.  Jen mě mrzí, že už v první řadě neskáču .) Nedokážu si to užívat tak jako kdysi.  Až moc se teď soustředím na to, co kdo hraje, jak to hraje. Celkově to poslouchám jinak, ale určitě to znáš sám. Na druhou stranu zas už dokážu rozeznat plevel od pěkný kytky což sem kdysi nedokázal, a naprosto mě uspokojilo, když to prostě bouchalo .) Věřím ale, že Hazard to tam řádně rozseká! Nemůžu se dočkat. A třeba se dostanu do tý první řady. Icicle mě na TC dotáhnul až skoro dopředu a hlavu sem si ukejval taky slušně,tak bůh ví, co se mnou provede Hazard a jeho prasečinky.)

 

publikoval BIFIDUS AKTIF